Brown rice porridge cake 玄米おかゆパン

c0038170_21172880.jpg
多めに炊いたご飯のアレンジはいろいろありますよね。チャーハンや、コロッケ、おやきなどなど。。。一緒に勉強していた教室のお仲間さんが、このおかゆパンをとても上手に作っていたのを思い出しました。表面はじっくりこんがり、中はもちもちです。

冷や玄米ごはんに、水、塩、好きな残り野菜(今日は人参と出しがら昆布)のみじん切りを炊いて、粉とクルミなどの刻みナッツをを混ぜたら、ねかせて発酵させてから、またはそのまますぐ型に入れてオーブンで焼くだけ。簡単でおなかも満足する簡単パンです。

Today I baked a brown rice porridge cake. This is very easy and hearty cake. You just prepare the rest brown rice you ate last night, water, a little bit salt, minced vegetables which you like, minced nuts like almonds and walnuts, and some flours.

In a pressure cooker, put the rice, salt, vegetables and water. After 20 minites cooking on the pressure, leave the pan until the pressure comes out and the liquid gets warm (not hot). Into the warm liquid, add whole grain flour, all purpose flour and nuts. And mix well. Then the mixed dough is not so soft but not hard.

And you can bake this dough on bread loaf pan and baking dish (you need some oil for pan) or no pan (if you don't use pans for baking, you may have to need some more flour for making a shape) soon. I bake it about 30 minutes 400F and 10 minutes 475F until the surface becomes golden brown.
[PR]
名前
URL
画像認証
削除用パスワード

※このブログはコメント承認制を適用しています。ブログの持ち主が承認するまでコメントは表示されません。

by pieces_Yoshino | 2008-03-20 21:27 | sweets | Comments(0)

湘南・寒川町で旬の地場野菜を使った精進弁当「黒猫」を営んでいます。お届けしている精進弁当情報 や、店主の日々あれこれを載せています。「想い、言葉、行為」をたいせつに。人が生きる本当の道は、真理を知る事。お志事を通して社会や人類のお役に立たせて頂きたいと切に願っています。大好物は、笑顔!


by 黒猫:Yoshino_FUJISAWA
プロフィールを見る
画像一覧